پرش لینک ها

صندوق سرمایه گذاری

نیکوکاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم

صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم

صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری چیست:

هدف از تشکیل صندوق­‌های سرمایه­‌گذاری نیکوکاری، جمع‌آوری وجوه از اشخاص علاقه‌مند به مشارکت در امور نیکوکاری طبق موارد درج شده در امیدنامه صندوق و سرمایه‌گذاری وجوه جمع‌آوری شده در دارایی‌هایی است که خصوصیات اصلی آن در اساسنامة صندوق و جزئیات آن‌ها در امیدنامه صندوق ذکر شده است. تمام یا بخشی از منافع حاصل از سرمایه‌گذاری در صندوق به امور نیکوکاری مندرج در امیدنامه صندوق اختصاص می‌یابد. انواع حالت‌هایی که شخص نیکوکار می‌تواند در این صندوق سرمایه‌گذاری و در امور نیکوکاری موضوع این امیدنامه مشارکت کند، عبارتند از:

الف) اصل و تمام منافع حاصل از سرمایه‌گذاری خود را به امور نیکوکارانۀ یادشده اختصاص دهد. در این صورت گواهی سرمایه‌گذاری به‌نام مدیر اجرای صندوق صادرشده و به شخص نیکوکار مطابق رویۀ پذیره‌نویسی، صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری، لوح تقدیری اعطا می‌شود؛

ب) تمام منافع حاصل از سرمایه‌گذاری خود در صندوق را به امور نیکوکارانۀ یادشده اختصاص دهد. در این صورت گواهی سرمایه‌گذاری به‌نام شخص نیکوکار صادر می‌گردد؛

ج) بخشی از منافع سرمایه‌گذاری خود در صندوق را (که سالانه بیش از حداکثر نرخ سود علی‌الحساب سپردۀ پنج ساله در سیستم بانکی کشور نخواهد بود)، به خود اختصاص داده و در صورتی‌که سرمایه‌گذاری وی در صندوق منافعی بیشتر عاید نماید، مابقی منافع را به امور نیکوکارانه یادشده اختصاص می‌دهد. در این صورت نیز گواهی سرمایه‌گذاری به‌نام شخص نیکوکار صادر می‌شود؛

علاوه بر موارد فوق، شخص نیکوکار می‌تواند در هنگام ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری خود، تمام یا بخشی از مبالغ مربوط به ابطال را به امور نیکوکارانۀ مندرج در امیدنامه اختصاص دهد.

ساختار این صندوق ها به گونه‌ای طراحی شده که از مصرف منافع صندوق در امور نیکوکاری، اطمینان زیادی حاصل شود، ارکان نظارتی نظیر متولی و حسابرس صندوق بر این امر نظارت دارند در حالی‌که عملیات اجرایی صرف منافع توسط شخص دیگری تحت عنوان مدیر اجرا صورت می‌پذیرد. علاوه براین در دوره‌های کوتاه مدت، گزارش نحوۀ صرف منافع اختصاصی در امور نیکوکارانه تهیه و مورد رسیدگی قرار گرفته و از طریق تارنمای صندوق به اطلاع عموم می‌رسد. این گزارش علاوه بر گزارش عملکرد صندوق و صورت‌های مالی آن است و باعث می‌شود تا شفافیت عملکرد صندوق افزایش یافته که نظارت همگانی را به دنبال خواهد داشت.

معرفی صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری جایزه علمی فناوری پیامبراعظم(ص):

صندوق نیکوکاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم در تاریخ 1394/07/11 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) به عنوان صندوق سرمایه گذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤ ، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره 11380 نزد سبا به ثبت رسیده است.

امور نیکوکارانه مورد نظر صندوق به شرح زیر است:

  • تامین هزینه های جوایز آثار برتر جایزه علمی موضوع مصوبه شماره 13198/91/دش مورخ 14/11/1391 شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
  • سرمایه گذاری و حمایت از توسعه علم و فناوری توسط دانشمندان و نخبگان کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان اسلام به ویژه در حوزه های علمی و فناوری مرتبط با جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص)

بسته به نظر شخص نیکوکار که در این صندوق سرمایه گذاری کرده است، تمام یا بخشی از منافع حاصل از سرمایه گذاری وی در این صندوق، به امور نیکوکاری مندرج در امیدنامه صرف می شود. درصورتیکه شخص نیکوکار اصل سرمایه گذاری خود را نیز به امور نیکوکاری موضوع این بند اختصاص دهد، گواهی سرمایه گذاری به نام مدیر اجرا صادر میشود و تا موقع انحلال صندوق، اصل سرمایه از صندوق خارج نشده و صرفاً منافع حاصل از آن در امور نیکوکاری یاد شده مصرف میگردد.

ارکان صندوق:

عنوان رکنعامل
مدیرسبدگردان سهم آشنا
متولیموسسه حسابرسی و خدمات مديريت رهيافت و همكاران
مدیر ثبتکارگزاری سهم آشنا
ضامن نقدشوندگیتأمین سرمایه تمدن
حسابرسموسسه حسابرسی رازدار
مدیر اجراموسسه غيرتجاري بنياد غيردولتي علم و فناوري مصطفي
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.